İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. Beslenme
  3. Mandalinanın Faydaları

Mandalinanın Faydaları

Mandalinanın Faydaları

Mandalinanın Besin Değeri , Mandalinanın Faydaları Mandalina demir, fosfor, potasyum, sodyum, magnezyum, kalsiyum minerallerini ve A, B1, B2, B3, B9, C vitaminlerini içermektedir.

Mandalinanın Faydaları

  • Boğaz enfeksiyonlarının azaltılmasını sağlar.
  • Sinir sisteminde deforme olan hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur.
  • Uyku düzeninin sağlanmasına yardımcı olur.
  • Mevsimsel hastalıkların iyileştirilmesini destekler.
  • Mevsimsel hastalıklara yakalanma riskini azaltır.
  • Kolesterolün dengelenmesini sağlar.
  • Karbonhidratlı ve yağlı gıdalardan kana karışacak zararlı mikroorganizmaların idrar yoluyla vücuttan atılmasını sağlar.
  • Yemek borusu, bağırsak ve mide kanserleri olmak üzere kansere yakalanma riskini azaltır.
  • Kanın temizlenmesini sağlar.
  • Diyabet ve yüksek tansiyon riskini azalır.
  • İçerdiği B vitamini ve folat sayesinde hamilelikte anne adayı ve bebek gelişimini destekler.
  • Bağırsak sağlığını destekler.
  • Kalp ve damar hastalıkları riskini azaltır.
  • Kana karışabilecek bakterilerin azalmasını sağlar.
  • Serbest radikal hücrelerini azaltarak bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Kanser riskini ve kanser hücresi oluşum hızını azaltır.
  • Kemik sağlığını korur.
  • Ciltte oluşabilecek hasarların giderilmesini sağlar.
  • Cildin yıpranmasını ve onarılmasını sağlar.
  • Kan şekerini dengeler.
  • Osteoporozla mücadele eder.
  • Sindirim sistemini düzenler.
  • Göz sağlığının korunmasına katkı sağlar.
  • Üreme fonksiyonlarını olumlu etkiler.
  • İştah kontrolünün sağlanmasına yardımcı olur.
  • Yüksek kan basıncının oluşumunun önüne geçer.
  • Kemik erimesini önler.
  • Yaraların iyileşme sürecini hızlandırır.
  • Demirin emilim miktarını hızlandırır.
  • Mandalina vücutta kötü kan yağı miktarının azaltılmasına katkıda bulunur.
  • Antioksidan kaynağıdır.
  • Alerjik reaksiyonlarda belirtilerin azaltılmasına yardımcı olur.
  • RNA ve DNA oluşumunu desteklemektedir.
  • İçerisindeki şekerin kana yavaş karışması nedeniyle şeker hastaları tarafından rahatlıkla tüketilebilmektedir.
  • Kalp krizi ve felç benzeri rahatsızların riskini düşürür.
  • Diş ve diş eti sağlığının korunmasına yardımcı olur.
  • Sarı nokta hastalığı riskini azaltır.
  • Yanığın tedavi edilmesinde kullanılır.
  • Mide kaslarının güçlenmesini destekler.
  • Cildi yumuşamaktadır.
  • Bağırsak hareketlerini artırması nedeniyle kabızlığa iyi gelir.
  • Metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlar.

Yorum Yap